Dubbel inte ok. | Küng for president!

Dubbel inte ok.

Ok, jag körde 12 kilometer över hastighetsgränsen. Jag tog mitt straff på 2400:- det är väl inte så mycket att tjafsa om. Jag skulle kunna skriva att poliserna blev hotfulla när jag sa att jag bestred boten och att jag bestred den på grund av en känsla jag hade om att ha kört i 60 i stället för 62. Men då skulle jag ta i, det var bara en som blev lite personlighetsförändrad. Jag antar att det kommer med yrket.

Vad som däremot inte kändes helt okej var när jag på väg tillbaka fick gissningsvis samma polisbil bakom mig, då körde jag så in i helvete lagligt, den låg bakom mig i 70 och efter vad som kändes som en evighet kör de om mig i uppskattningsvis 12 kilometer över hastighetsgränsen. Liten knäpp på Daniels näsa kanske?

Tuffade mig senare inför frun och sa att jag ” borde bara blåst på och inte stannat” varpå kära frun påstår att det kanske ”är svårt att smita från polisen med ett jättesläp efter bilen”.

Nästa gång som jag hoppas blir aldrig skall jag plocka fram Milvin, stamma, gråta och hulka. Riktigt mycket hulka. Dessutom är det inte kul att köra bil längre, jag stirrar bara på hastighetsmätaren och ser låtsaspoliser i varje buske.

 

Taggar: , , ,

18 kommentarer

 1. Jag tror vi får skruva ihop en batmobil vars släp blir en rymdraket varje gång den osar hastighetskontroll.

 2. Självklart med kapten konsumentlogga!

 3. Tja poliserna var måttligt roade när dom stoppade mig på limhamnsvägen kl 4 på natten för ca 5 år sen, dom ansåg att 180 km/h var en aning för snabbt.

  Det som är ganska lustigt var att böteslappen var 4 eller 5000 kr, alltså knappt det dubbla från det du fick. Ja det var ju också en liten körkortsindragning på 6 mån…

  • 130 över då med andra ord. Inte illa! Det borde kvala in som vårdslöshet väl? Var du även på ”semester” ett tag?

   • Tja, problemet är att dom körde efterföljningsmetoden inte laser. Det finns regler runt det med som dom tyckte att dom kunde tumma på, jag körde faktiskt inte i 180 utan snarare 150.

    Polisen försökte övertyga rätten att deras Saab 9-5 herrgårdsvagn kunde accelerera från 30 km/h till 180 km/h på sträckan från T-bryggan till golfbanan samtidigt skulle dom ha följt efter mig i 600 m i konstant hastighet (alltså 180). Jag bevisade att dom snackade skit och att dom max kunde ha kommit upp i 120, vilket resulterade i att jag blev dömd för 70 över, böter och ingen vårdslöshet eftersom i rapporten stod att det inte var någon trafik eller gående vid tillfället i fråga.

    Ja jag körde motorcykel…..

 4. En dag skall jag berätta den kvalfyllda historien om när jag blev av med körkortet….. [inga droger eller sprit var inblandade vill jag tillägga]

  • Med hjälp av min vän Milvin och uteslutningsmetoden har vi då kommit fram till att det måste rört sig om sex och den historien kan säkert få bli ett eget inlägg!

 5. Jag spelade Rock n’ Roll på hög volym när det hände…

  • Och med ”det” menar du det skamliga sexuella du höll på med? Oj vad jag håller tummarna nu! Med rock n´roll menar du för att vara mer exakt?

Kommentera

WOW! Man kan prenumerera på kommentarerna! prenumera utan att kommentera.

You can add images to your comment by clicking here.